OZON

Το όζον είναι ένα φυσικό μόριο που αποτελείται από τρία άτομα οξυγόνου. Στη φύση, το όζον σχηματίζεται κυρίως από το φως του ήλιου ή τον κεραυνό, το οποίο προκαλεί την ένωση ενός συνηθισμένου μορίου οξυγόνου (O2) με ένα ασταθές άτομο οξυγόνου μέσω εκφόρτισης κορόνας, ηλεκτρόλυσης ή υπεριώδους ακτινοβολίας, που γίνεται όζον (O3).

Το όζον συναντάται με δύο μορφές – αέριο (ως αέριο) και υδατικό (σε νερό). Εμφανίζεται στη φύση, αλλά μπορεί επίσης να συντεθεί τεχνητά – όπως κάνουμε στην Enozo Technologies, Inc. Το Enozo δημιουργεί υδατικό όζον για απολύμανση, αποσμητικό και καθαρισμό. Όλα τα προϊόντα Enozo χρησιμοποιούν υδατικό όζον.

Το υδατικό όζον (AO) θεωρείται γενικά ασφαλές (GRAS) από το FDA και αναγνωρίζεται ως ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό από το Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής. Το Enozo έχει επίσης καθιερωθεί ως EPA και είναι πιστοποιημένο με την πράσινη σφραγίδα. Λειτουργεί ως απολυμαντικό, αποσμητικό και καθαριστικό, δεν περιέχει πρόσθετα, αρώματα ή βαφές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προστίθεται τίποτα στο διάλυμα που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, των ματιών ή του αναπνευστικού. Το AO είναι μια βιοαποικοδομήσιμη ουσία που δεν αφήνει υπολείμματα που θα προσελκύσουν βρωμιά στην εγκατάσταση ή στο σπίτι σας.

Δεδομένου ότι η AO αντικαθιστά διάφορα καθαριστικά όπως για γυαλί, για ανοξείδωτο ατσάλι και άλλα καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων, τα προϊόντα Enozo συμβάλλουν στη μείωση τόσο των συνθετικών χημικών που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό όσο και του αριθμού των πλαστικών μπουκαλιών που αγοράστηκαν.

Όχι. Το Enozo παράγει όζον κατά παραγγελία και επομένως δεν χρειάζεται να σταθεροποιηθεί.

Συνήθως, η σταθεροποίηση του όζοντος απαιτείται για συσκευές που παράγουν υδατικό όζον πριν από τη χρήση του.

Από τη φύση του, το όζον είναι ένας ισχυρός οξειδωτικός παράγοντας, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει χημικές αλλαγές μέσω του οξυγόνου. Όταν το όζον συναντά βρομιά, παθογόνα και μικρόβια που προκαλούν οσμές ή ασθένειες, αντιδρά μαζί τους και αλλάζει τα χαρακτηριστικά τους.

Το AO προσθέτει οξυγόνο σε οσμές για να αφαιρέσει τη μυρωδιά τους και επιτίθεται στα βακτηριακά κυτταρικά τοιχώματα, σκοτώνοντας εντελώς τα παθογόνα. Η διαδικασία της οξείδωσης με το όζον δεν συμβάλλει στην αντοχή στα αντιβιοτικά.

Το όζον μυρίζει φρέσκο και – ένα άρωμα παρόμοιο με τη μυρωδιά που συναντάτε όταν περπατάτε έξω μετά από μια μεγάλη καταιγίδα. Αυτό είναι όζον! Η Μητέρα Φύση δημιουργεί όζον κατά τη διάρκεια καταιγίδων για να οξειδώσει τον αέρα.

Το όζον μπορεί να μειώσει το επίπεδο μερικών από τα πιο κοινά παθογόνα κατά τουλάχιστον 99,9% σε μόλις 30 δευτερόλεπτα σε σύγκριση με άλλα καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων. Παραδείγματα ορισμένων κοινών παθογόνων που μπορεί να σκοτώσει το όζον περιλαμβάνουν:

E. coli

Salmonella

Staph A.

Enterobacter aerogenes

Klebsiella pneumoniae

ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
Το όζον χρησιμοποιείται ως καθαριστικό στις δημοτικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού καθώς και στη βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού. Έχει εγκριθεί από το FDA και από τη Διεθνή Ένωση Εμφιαλωμένου Νερού (IBWA) ως αντιμικροβιακός παράγοντας.


ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:
Το FDA ενέκρινε επίσημα τη χρήση του όζοντος ως αντιμικροβιακού παράγοντα για τη θεραπεία, αποθήκευση και επεξεργασία τροφίμων σε αέρια και υδατική φάση. Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA / FSIS) ενέκρινε τη χρήση όζοντος για επαφή με κρέατα και πουλερικά, συμπεριλαμβανομένου του νωπού προϊόντος, σε φρεσκομαγειρεμένα και πριν από τη συσκευασία. Εκτός από την άμεση επαφή με τρόφιμα, το όζον μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε εξοπλισμό επεξεργασίας τροφίμων και σε επιφάνειες που δεν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ως μέρος των συνθηκών υγιεινής μιας εταιρείας τροφίμων.


ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ:
Σε όλες τις ΗΠΑ, οι γεννήτριες όζοντος χρησιμοποιούνται αντί του χλωρίου για την απολύμανση των δεξαμενών επειδή είναι ισχυρός οξειδωτής και λειτουργεί 3.000 φορές πιο γρήγορα από το χλώριο και δεν χρησιμοποιεί επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Η συσκευή Enozo ψεκασμού απολυμαντικού υδατικού όζοντος πέτυχε μείωση κατά 99,9% του ιού SARS-CoV-2 (ο ιός που προκαλεί τη νόσο CoVid-19), μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Η συσκευή ψεκασμού Enozo δοκιμάστηκε έναντι του υποκατάστατου 229E/ATCC VR-740† σε σκληρές μη πορώδεις επιφάνειες χρησιμοποιώντας επιστημονικά αναγνωρισμένες μεθόδους δοκιμών.‡

† Ο υποκατάστατος ιός 229E/ATCC VR-740 είναι ένας εμπορικά διαθέσιμος ιός που μιμείται τον ιό SARS-CoV-2
‡ Το πρωτόκολλο δοκιμής βασίζεται στο πρότυπο ASTM E1052, με κριτήριο τη χρήση του όζοντος.

https://www.epa.gov/pesticide-registration/list-n-disinfectants-use-against-sars-cov-2-covid-19

Έπειτα από εξειδικευμένα τεστ, το Όζον έχει αποδειχθεί πως είναι 1,5 φορές πιο ισχυρό και από την χλωρίνη και 3.000 φορές πιο δραστικό.

ΠΡΟΪΟΝ

Το συστήματα ψεκασμού μας, παράγει υδατικό όζον από κοινό νερό βρύσης. Δημιουργεί οζονισμένο νερό μέσω μιας πατενταρισμένης διαδικασίας που ονομάζουμε Active Diamond Electrolytic Process Technology (ADEPT). Με το ADEPT, το νερό από τη δεξαμενή περνάει σε έναν θάλαμο όπου περνά μέσω ενός στερεού ηλεκτροδίου διαμαντιού και έρχεται σε επαφή με άμεσο ηλεκτρικό ρεύμα.

Εδώ, διενεργείται μια ηλεκτροχημική αντίδραση που χωρίζει τα μόρια του νερού για να δημιουργήσει ελεύθερα άτομα οξυγόνου, τα οποία στη συνέχεια συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν όζον. Στη συνέχεια, το μπουκάλι ψεκάζει το οζονισμένο νερό μέσω του ακροφυσίου.

Ναι, παράγει ποσότητες όζοντος που πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας του OSHA.

Το όζον που ψεκάζεται από τη φιάλη είναι ενεργό για 5 λεπτά. Το όζον (O3) είναι ένα πολύ βιοαποικοδομήσιμο μόριο. Μόλις γίνει ο καθαρισμός των ρύπων και η εξάλειψη των παθογόνων, επανέρχεται σε οξυγόνο (O2) και νερό.

Κάθε φορά που τραβάτε τη σκανδάλη, το όζον δημιουργείται κατ ‘απαίτηση και ξεκινά το διάστημα των πέντε λεπτών.

Το Enozo χρησιμοποιεί μόνο ένα συστατικό – το κανονικό νερό της βρύσης. Το μπουκάλι ψεκασμού Enozo παίρνει νερό βρύσης για να φτιάξει υδατικό όζον που θα κάνει περισσότερα από ένα πράγματα σε περισσότερες από μία επιφάνειες.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα απολυμαντικά, αποσμητικά και καθαριστικά, το μπουκάλι ψεκασμού δεν χρησιμοποιεί επιβλαβείς χημικές ουσίες, χρωστικές ή αρώματα. Πολλά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε τυπικά καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων είναι γνωστά αλλεργιογόνα και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος ή ακόμη και άσθμα.

Ακόμα και ορισμένα προϊόντα καθαρισμού που διατίθενται στην αγορά ως «πράσινα» ή «φυσικά» μπορεί να έχουν επιβλαβή συστατικά στα αρώματα και τις χρωστικές τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ισχύοντες κανονισμοί δεν απαιτούν από τους κατασκευαστές να αναφέρουν όλα τα συστατικά στις ετικέτες.

Το μπουκάλι ψεκασμού Enozo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολύμανση, αποσμητικό και καθαρισμό σκληρής μη πορώδους επιφάνειας όπως:

Τραπέζια και πάγκοι
Λαβές θυρών και κουπαστές σκάλας
Χώροι προετοιμασίας τροφίμων και εξοπλισμός
Επιφάνειες και συσκευές μπάνιου
Εξοπλισμός γυμναστικής

Το Enozo είναι επίσης ιδανικό για χρήση σε:

Κρεβάτια για κατοικίδια, ριχτάρια και μαξιλάρια
Συσκευές και άλλες επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι
Καθρέπτες και παράθυρα
Αδιάβροχα ηλεκτρονικά και επιφάνειες αφής

 

Ναι, δείτε ανεξάρτητες δοκιμές τρίτων εδώ: Toxcel Toxicology and Regulatory Affairs Report

Όλα τα προϊόντα Enozo είναι πιστοποιημένα «Made in the USA».

Η διάρκεια ζωής της συσκευής Enozo Home είναι 600 φορτίσεις, ενώ η διάρκεια ζωής της συσκευής Enozo Pro είναι 5000 φορτίσεις.

Προσθέτουμε νερό και δοκιμάζουμε κάθε φιάλη ψεκασμού για να διασφαλίσουμε ότι λειτουργεί σωστά πριν από την αποστολή.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Παρακαλούμε στείλετε το αίτημά σας στο email info@enozo.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 2888 700

Βεβαίως, κάθε συσκευή EnozoPro συνοδεύεται από εγγύηση 2 ετών και κάθε συσκευή EnozoHome συνοδεύεται από εγγύηση 1 έτους.

Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε τυχόν προβλήματα στο info@enozo.gr

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μείνετε ευχαριστημένος / η με την αγορά σας, μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν εντός 30 ημερών για επιστροφή χρημάτων, μείον το κόστος μεταφοράς επιστροφής.